Välkommen

Logga in

På sidan "Sokoke - Släktträd" hittar du Sokokekatter från de första som hittades eller avlades fram i Watamu Kenya till nya kullar som föds. Du får uppleva de vackra Sokokekatterna och den stora variation som förekommer, från fritt springande katter i Kenya till mer bortskämda katter i framförallt Europa.

Alla katter på sidan är 100% Sokokekatter som man också kan se i släktträdet.

"Snö" är en naturlig färgvariant som kom efter att uppfödarna importerade Sokokerna Kali, Kazi and Kara-Kara från Kenya 1993.

För att få till en start på trädet så valde vi föräldrarna till vår första kull. Vill du hitta din egen katt så är det enklast om du söker efter namnet på din katt eller uppfödarnamn (efternamn). Du behöver inte skriva in hela, programmet hittar bra ändå :-)

En Sokoke är:
• självständig, intelligent, stolt och elegant.
• aktiva och älskar att klättra och att hoppa.
• kärleksfulla mot sin familj utan att vara krävande.
• de trivs bäst ihop med andra katter.
• en naturlig kattras utan genetiska sjukdomar.
• de fäller väldigt lite hår då de saknar underull.

Bskrivning av en Sokoke?
Sokoke är en naturlig kattras som kommer från Arabuko-Sokoke skogen vid Kenyas ostkust. Katterna härstammar endast från denna lilla skog och kan inte hittas någon annan stans. Sokoken hör till en av världens ovanligaste kattraser. Med endast ett fåtal avelsdjur och uppfödare i världen! I Sverige finns det idag fem uppfödare i Sverige vilket är fler än någon annan stans idag - på jorden - vi är en av dem! Vi hoppas på fler blivande uppfödare som brinner för rasen och vill värna om deras framtid!

  

Har du en Sokoke?
Sök efter din katt i sökrutan i högermenyn. Därifrån kan du ta dig fram och tillbaka i släktträdet, så långt tillbaka jag har kommit! Du kan se din Sokokes familj, antvla, ättlingar mm. Självklart är det bilder på de flesta av Sokokerna i släktträdet.

Saknar du din Sokoke i släktträdet?
Kontakta oss så lägger vi till din katt. Skicka med en bild/fil på stamtavlan och gärna en bra bild i originalformat. Namnge bilden med stamnamn och kattnamn.

Vill du lägga till en bild på din Sokoke?
Maila en en bild i originalformat till oss och tala om under vilken katt bilden ska ligga. Namnge bilden med stamnamn och kattnamn. Vi lägger vi in bilden så fort vi kan!

Hittar du fel i databasen?
Maila informationen som är fel med adressen till sidan du hittade felet på så att vi hittar lite lättare. Vi strävar efter att få en så korrekt sida som möjligt!

 


Kontakt

email imageOm du har frågor eller kommentarer om innehållet på denna webbsida, kontakta oss. Vi ser fram emot att få höra ifrån dig.

Sök

Funktioner

Här kommer sidor med information om Sokoken