Vem är vi?


Vi är en familj som består av 2 vuxna och 3 "barn" mellan 5 och 19 år som bor i ett hus i Mjölby, Östergötland. Vi har haft katter tidigare men oftast katter andra inte velat ha. Vi fann oss "kattlösa" och valde själva ras och vi föll för Sokoke.

Idag är vi största uppfödaren i världen om man räknar antalet fertila katter med både honor och hannar. Vi har också den bredaste genpolen.
Vi föder upp 1-2 kullar/år och vi har idag tagit fram 18 kattungar.


Våra katter:

Våra honor vistas tillsammans med oss i vårat hem. Alla kattungar har sedan födseln blivit vana vid både vuxna, barn och de ljud och rörelser som förekommer i ett hem. Vi har också en altan och utebur till katterna så att de får vara ute så mycket som möjligt under sommaren. Det händer också att de får undersöka trädgården i koppel. Våra fertila och markerande hannar bor för sig själva. Hanhuset ger skydd för väder och vind och ger katterna möjlighet att gå in och ut när de vill.


Våra mål som uppfödare:

  • Att sprida kunskap om Sokoke och gynna rasens överlevnad
  • Att få fram kattungar som motsvarar FIFes standard.
    Vi strävar efter utseendet från de ursprungliga katterna från Kenya.
  • Att alla katter får ett bra och trevligt temperament och blir härliga familjekatter.
  • Att få den kända men inte godkända färgen "snö" godkänd i FIFe.


Några tips:

Sokoken är en väldigt självständig och stolt ras och de tycker normalt sett inte om att bli omkringburna. Det är därför väldigt personligt, från katt till katt, om dom är lämpliga för utställningar. Är du intresserad av att ställa ut så säg gärna till så att du får en lämplig katt.

Sokoken är en skogskatt som älskar de att klättra så vi har klätterträd innomhus som katterna tidigt lär sig att vässa sina klor på istället för att använda möblerna. Katterna har även en inhägnad utegård där de på varmare dagar fritt kan gå in och ut. Vistas de utanför inhägnaden så är det förståss alltid i koppel.